SWY22 - Report

     
   

Outline of SWY22

Ο σκοπός του προγράμματος "Πλοίο για τους νέους του κόσμου" (SWY) είναι η από κοινού αμφίδρομη κατανόηση και δημιουργία δεσμών φιλίας μεταξύ των νέων της Ιαπωνίας και εκείνων που έχουν συμμετάσχει ως επίλεκτοι της νεολαίας άλλων χωρών. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες νέους να κατανοήσουν βαθύτερα τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των υπολοίπων. Στο τέλος κάθε προγράμματος είναι σημαντικό η Ιαπωνική κουλτούρα, καθώς και η κουλτούρα των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών να γίνεται σαφέστερα κατανοητή από όλους τους συμμετέχοντες. Νέες φιλίες που οικοδομήθηκαν στο ταξίδι μέλλεται να κρατήσουν για πάντα.

Το πλοίο για τους νέους του κόσμου αποτελεί μια φωτεινή, χαρούμενη και επιμορφωτική εμπειρία που συντελείται μέσα από ποικιλόμορφες διαδραστικές και πρωτόγνωρες δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο γνωστικό υπόβαθρο, αποκτούν καινούριες ή αναδεικνύουν λανθάνουσες δεξιότητές τους, βιώνουν τις εμπειρίες τους σε σχέση με τους άλλους μέσα σ’ ένα κλίμα κατανόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα καθημερινά. Αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από το γεγονός ότι οι περίπου 6000 νέοι που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα, στους οποίους ανήκουμε και εμείς, μετά το πέρας της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα αυτό, αποτελούν και αισθάνονται μια Μεγάλη και Δεμένη οικογένεια, την οικογένεια του SWY.
 
Οι συμμετέχοντες, επωφελούμενοι την ευκαιρία να επενδύσουν τον χρόνο τους (24 ώρες το 24ώρο και 7 ημέρες την εβδομάδα) σε γνωριμίες και δράσεις με ανθρώπους από διαφορετικές εθνικές ταυτότητες και να εμπλακούν σε ποικίλες, πλούσιες και διαπολιτισμικές συζητήσεις, σχεδόν ακούσια κεντρίζονται να εξερευνήσουν τον υπόλοιπο κόσμο και να συνάψουν διασυνοριακές φιλίες που αναμφίβολα θα τους βοηθήσουν να είναι πιο οξυδερκείς στη ζωή τους. Μετά την εμπειρία αυτή, όλοι είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στους επιμέρους τομείς στη χώρα μας και φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε ιδέες σε προγράμματα που μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη των νέων εν γένει.
 

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ειλικρινά η Ιαπωνική κυβέρνηση να δώσει ακόμη την ευκαιρία σε πολλούς Έλληνες νέους να βιώσουν την εμπειρία της συμμετοχής σ΄ένα τόσο μοναδικό ταξίδι. Τέτοιου είδους προγράμματα δίνουν την εξαιρετική δυνατότητα σε νέους από όλο τον κόσμο να γνωριστούν, να κατανοήσουν την διαφορετικότητα της κουλτούρας τους, και να συνειδητοποιήσουν ότι, ενώ φαινομενικά απέχουν πολύ, πολλές φορές θεμελιώνονται σε όμοιες βάσεις και απλά έχουν δομηθεί ή εξελιχθεί με διαφορετικό τρόπο. Μια τέτοια εμπειρία είναι μια σπίθα που ανάβει φλόγα στην καρδιά μας και θα καίει για πάντα μέσα μας.

Από βάθους καρδίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ιαπωνική κυβέρνηση και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν αυτό το πρόγραμμα, τους υπευθύνους του προγράμματος, τους εθελοντές, τις οικογένειες που μας φιλοξένησαν, τον καπετάνιο και το πλήρωμα που βοήθησαν στην πραγμάτωση ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου : η επιτυχία ήταν πλήρης τόσο κατά την διάρκεια της διαμονής μας στην Ιαπωνία όσο και πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Φούτζι Μαρού (Fuji Maru).

Read here the "Reflections from SWY 22 participants"

Θα θέλαμε ακόμα να ευχαριστήσουμε τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Interamerican όπως επίσης και την Ελληνική πρεσβεία της Ιαπωνίας στο Τόκυο και την αυτού Εξοχότητα κ. Τσαμαδό, τον Έλληνα πρέσβη στην Ιαπωνία, για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεχή υποστήριξη για την έγκαιρη μεταφορά στο πλοίο των ελληνικών παραδοσιακών αγαθών που προορίζονταν ως δώρα για τους συμμετέχοντες και τους διοικητικούς υπεύθυνους.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις εταιρίες και τους οργανισμούς για την προσφορά τους και την ευγενή χειρονομία τους που μας βοήθησαν να παρουσιάσουμε επιτυχώς το κράτος μας και να ζήσουμε το πρόγραμμα στο έπακρο.

Παρακάτω θα βρείτε τα λογότυπα όλων των χορηγών μας, μαζί με τους συναφείς συνδέσμους.


... περισσότερες φωτογραφίες εδώ ...

... περισσότερα video εδώ ...