Σεισμoς 11/3 Μαρτιου στην Ιαπωνια

Σχετικά με τον καταστροφικό σεισμό της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

Είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για projects βοήθειας και αποστολή έμψυχου δυναμικού αλλά και άψυχου (ρούχα, τρόφιμα).

Γίνονται συντονισμένες προσπάθειες με τους εθνικούς συλλόγους αποφοίτων του SWY και στις 63 χώρες που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό της Ιαπωνικής κυβέρνησης. Σε πρώτη φάση αναζητούμε αν οι 2638 Ιάπωνες συμμετέχοντες και οι οικογένειες τους είναι καλά και εν συνεχεία σε συνεννόηση με τον IYEO (INTERNATIONAL YOUTH EXCHANGE ORGANIZATION OF JAPAN) να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε την Ιαπωνία σε αυτή την δύσκολή στιγμή.

Από την πλευρά της Ιαπωνίας αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση καθ' όπως διαφαίνεται έστω κι αν ακούγεται ειρωνικό είναι χρήματα για την ανακούφισή των πληγέντων. Οι ζημίες και οι απώλειες είναι πολλές και οι καθημερινές ιστορίες που ακούμε ακόμα πιο συνταρακτικές και τραγικές, για να μην σκεφτούμε την πιθανότητα να νιώσουν οι Ιάπωνες την πυρηνική ενέργεια για 3η φορά τα τελευταία 66 χρόνια.

Μόλις έχουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε μέσω του site μας.