The News

SWY22 - Report

     
   

Outline of SWY22

Ο σκοπός του προγράμματος "Πλοίο για τους νέους του κόσμου" (SWY) είναι η από κοινού αμφίδρομη κατανόηση και δημιουργία δεσμών φιλίας μεταξύ των νέων της Ιαπωνίας και εκείνων που έχουν συμμετάσχει ως επίλεκτοι της νεολαίας άλλων χωρών. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες νέους να κατανοήσουν βαθύτερα τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής των υπολοίπων. Στο τέλος κάθε προγράμματος είναι σημαντικό η Ιαπωνική κουλτούρα, καθώς και η κουλτούρα των υπόλοιπων συμμετεχουσών χωρών να γίνεται σαφέστερα κατανοητή από όλους τους συμμετέχοντες. Νέες φιλίες που οικοδομήθηκαν στο ταξίδι μέλλεται να κρατήσουν για πάντα.

Το πλοίο για τους νέους του κόσμου αποτελεί μια φωτεινή, χαρούμενη και επιμορφωτική εμπειρία που συντελείται μέσα από ποικιλόμορφες διαδραστικές και πρωτόγνωρες δραστηριότητες. Οι συμμετέχοντες διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερο γνωστικό υπόβαθρο, αποκτούν καινούριες ή αναδεικνύουν λανθάνουσες δεξιότητές τους, βιώνουν τις εμπειρίες τους σε σχέση με τους άλλους μέσα σ’ ένα κλίμα κατανόησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης και διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα καθημερινά. Αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από το γεγονός ότι οι περίπου 6000 νέοι που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα, στους οποίους ανήκουμε και εμείς, μετά το πέρας της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα αυτό, αποτελούν και αισθάνονται μια Μεγάλη και Δεμένη οικογένεια, την οικογένεια του SWY.
 

Περισσότερα...

Greek Night on board SWY22!

Η φετινή παρουσία της ελληνικής εθνικής αποστολής στο πρόγραμμα ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένη, διοργανώνοντας, μεταξύ άλλων, δρώμενα όπως η ‘Ελληνική Βραδιά’. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι συμμετέχοντες από τις υπόλοιπες 12 χώρες είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, να δοκιμάσουν ποιοτικά ελληνικά κρασιά, παραδοσιακό brandy, ελληνικό χαλβά, αλλά και να πάρουν σαν δώρο πίσω στις χώρες τους εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο σε μινιατούρες, παστέλια, και ελληνικό μέλι.

Περισσότερα...

SWY 22 - Reflexions

Το κάθε μέλος της Ελληνικής Αποστολής έχει τη δική του/της ιστορία να διηγηθεί γι' αυτό το μοναδικό πρόγραμμα και τη μοιράζεται παρακάτω με λίγες λέξεις...


Το γεγονός ότι ήμουνα αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στο 22ο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου με αντάμειψε βαθιά, δεδομένου ότι εμβάθυνε τη γνώση μου σε άλλους πολιτισμούς και επιπλέον, αλληλεπιδρώντας με άλλους συμμετέχοντες, έμαθα περισσότερα για τον εαυτό μου, τις ικανότητές μου και τις επιλογές που μου προσφέρονται στη ζωή. Ανακάλυψα νέα πράγματα και μοιράστηκα τους προβληματισμούς και τις απόψεις της χώρας μου, ενώ έγινα στενός φίλος και δάσκαλος για ένα σύνολο ανθρώπων από διαφορετικές εθνικότητες. Το δώρο της συμμετοχής στο SWY μπορεί μόνο να γίνει κατανοητό πλήρως από τους κατά προσέγγιση 6000 συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό στο παρελθόν.
Είμαι υπερήφανος που πέρασα 50 ημέρες με τους συμμετέχοντες του SWY22. Μου δείξατε τι σημαίνει ανάληψη ευθυνών, ομαδική εργασία, ειλικρινή συναισθήματα, ανοικτή καρδιά και αφοσίωση. Σε όλη τη διαδρομή ήρθαμε κοντά ο ένας στον άλλο, μοιραστήκαμε στιγμές της ζωής μας, γελάσαμε, κλάψαμε, χορέψαμε, κάναμε ονειρευτήκαμε μαζί. Σας ευχαριστώ για το μεγάλο δώρο που μου δώσατε. Τη φιλία σας!

Ανοίξτε τα μάτια σας, νιώστε το Πλοίο και δείτε πώς μπορείτε να ωφεληθείτε απ' αυτό.
Μιλήστε σε όσους περισσότερους συμμετέχοντες μπορείτε και μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τον κόσμο.
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο έχετε επιλεγεί για να γίνεται μέλος της οικογένειας SWY.
Αγκαλιάστε το, απολαύστε το ταξίδι και θα βγείτε «μεταμορφωμένοι»

Κωνσταντίνος Τσιγκαράς


Φως!!!
Έτσι μόνο μπορώ να περιγράψω την εμπειρία που έζησα, για δύο σχεδόν μήνες, στο 22ο Πλοίο για το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Νεολαίας.
Ένα Φως το οποίο πλημμυρίζει κι ανανεώνει την Ψυχή μου, κάνοντάς με να δεθώ απόλυτα και πραγματικά με Ανθρώπους που πριν όχι μόνο δεν θα συναντούσα, αλλά και που αν θα συναντούσα ούτε καν θα προσπαθούσαμε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον!
Ένα Φως το οποίο, λαμπυρίζοντας παιχνιδιάρικα, μεταβάλλει τις οπτικές μου γωνίες για τον εαυτό μου, τους Ανθρώπους, την Φύση, τον Κόσμο ολάκερο!
Ένα Φως το οποίο εμπλουτίζει, ενισχύει, ενδυναμώνει και αναπτύσσει τόσο τον εαυτό μου όσο και το δίκτυο των Ανθρώπων τους οποίους θεωρώ Φίλους, Συνεργάτες, Εταίρους και Συντρόφους στον μεγάλο αγώνα ν' αφήσουμε αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο απ' ότι τον βρήκαμε.
Νιώθω ευλογημένος (απ' τον Θεό; απ' την Φύση; απ' την Ανθρωπότητα; απ' την Πατρίδα μου; απ' την Ιαπωνία; τι σημασία έχει;;;) που έζησα αυτήν την εμπειρία! Ναι, είμ' έτοιμος να μετατρέψω αυτήν την εμπειρία ζωής σ' ένα ζον βίωμα ζωής! Να στρέψω το Φως σε Αγάπη!!!

Μιχαήλ Δημ. Δρακομαθιουλάκης

Περισσότερα...

Ex-PYs Conference - Tokyo 2010


SWY AA Greece would like to thank the Japanese government for inviting Greece to participate in the Tokyo Conference for the Ex-Participating Youth of SWY Program (aka Ex-PY Conference) between March 22nd - 27th, 2010.

An election process took place in our AA. and Mrs Chrysavgi Titsi (SWY10) was selected as our representantive during the Tokyo conference.