Τον Ιανουάριο του 2021, το Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (Ship for World Youth) θα καταχωρήσει στα πρακτικά του το 33ο πρόγραμμα όπου και θα συμμετάσχει η ελληνική αποστολή έπειτα απο 9 χρόνια.
Το Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWY) είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο οποίο έχουν συμμετάσχει πάνω από 7500 άτομα από 63 χώρες.
Είναι μια μοναδική εμπειρία , οπου έχεις την δυνατότητα να δεις τον κοσμό με μια διαφορετική οπτική γωνία, μαζι με νέους απο ολών τον κόσμο.
Εδώ περιλαμβάνονται οι βασικές δραστηριότητες του προγράμματος “Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου” (SWY) και του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ).
Εδώ περιλαμβάνονται οι βασικές δραστηριότητες του προγράμματος “Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου” (SWY) και του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ).
1. Πρόγραμμα «Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου»
2. Σύλλογος Συμμετεχόντων του προγράμματος «Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ)
3. Διεθνής Συνάντηση του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ).
4. Διάσκεψη του Τόκυο του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ) για τους Νέους που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στο Πρόγραμμα
5. Συμφωνία
6. SWY Νέα
7. Κατάλογος διευθύνσεων των πρώην συμμετεχόντων
Πριν την ίδρυση του Συλλόγου Συμμετεχόντων του Πλοίου των Νέων του Κόσμου
1. Βήματα για την ίδρυση ενός Συλλόγου Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου
2. Ξεκίνησε στην Ελλάδα
3. Η πρώτη Διεθνής Συνάντηση του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ).
4. Η καθιέρωση συλλόγων των Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑs)
5. Διάσκεψη του Τόκυο του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ) για τους Νέους που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στο πρόγραμμα.
6. Οργάνωση των Νέων που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στο Πρόγραμμα του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (Δυτική ζώνη/ Χώρες του δυτικού κόσμου)
7. Οργάνωση Δικτύου των Νέων που είχαν συμμετάσχει παλαιότερα στο SWY
Σύλλογος των Συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYAA) και δραστηριότητες μετά τη λήξη του Προγράμματος.
1. Σύλλογος Συμμετεχόντων του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου (SWYΑΑ)
2. Στόχοι
3. Δομή
4. Δραστηριότητες μετά τη λήξη του Προγράμματος
1. Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου
Το πρόγραμμα αυτό άρχισε το 1988 αναδιοργανώνοντας το «Πρόγραμμα Κρουαζιέρας της Ιαπωνικής Μεσολαβητικής Αποστολής» (JYGC) που είχε αρχίσει το 1967 ως ένα από τα αναμνηστικά προγράμματα για την επέτειο της εκατονταετηρίδας της Meiji Αναδιάρθρωσης (Αναδόμησης). Αρχικά, το JYGC περιελάμβανε τη συμμετοχή 300 νέων από την Ιαπωνία (JPYs) και 50 νέων από άλλες χώρες του εξωτερικού (OPYs). Ωστόσο, όταν το πρόγραμμα μετατράπηκε σε SWY, ο αριθμός των συμμετεχόντων τροποποιήθηκε και περιέλαβε περίπου 120 JPYs και 150 OPYs. Λόγω αυτής της δραστικής αλλαγής στην αναλογία των νέων που συμμετέχουν (PYs), το Ιαπωνικό Πλοίο Nippon Maru (Fuji Maru από το 2010 και μετά) μοιάζει τώρα με ένα πολυ-πολιτισμικό μικρόκοσμο. Κατά τη διαμονή στο πλοίο επί 50 ημέρες οι νέοι που προέρχονται από διαφορετικές χώρες αναλαμβάνουν διάφορες δραστηριότητες , όπως συζητήσεις και διαλέξεις από ειδικούς για συγκεκριμένα θέματα, διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και παραστάσεις που οργανώνουν τα clubs. Το πλοίο για τους Νέους του Κόσμου επισκέπτεται κάθε δεύτερη χρονιά χώρες του ανατολικού κόσμου (Ωκεανία, Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική) και του δυτικού κόσμου (νοτιοδυτική Ασία, Αφρική, και χώρες της Μέσης Ανατολής).
2. Σύλλογος συμμετεχόντων στο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYAA)
Με στόχο να διατηρήσουν το πνεύμα φιλίας και συνεργασίας που έζησαν κατά το SWY, οι νέοι που συμμετείχαν στο 7ο SWY Πρόγραμμα και οι απόφοιτοι πρώην συμμετέχοντες από το 1ο μέχρι και το 6ο SWY Πρόγραμμα συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε διεθνή συνάντηση SWY και συμφώνησαν να ιδρύσουν το SWYAA. Την επόμενη χρονιά, όταν το Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου ακολούθησε πορεία προς τα Δυτικά , οι συμμετέχοντες στο 8ο SWY συμφώνησαν επίσης να ιδρύσουν ένα SWYAA σε συνεργασία με τους άλλους αποφοίτους πρώην συμμετέχοντες στο SWY. Η βασική δομή του Συλλόγου Συμμετεχόντων αποτελείται από ένα αντιπρόσωπο (Key Person- κλειδί) και από δύο αναπληρωματικούς αντιπροσώπους (Assistant Key Persons- βοηθούς) . Οι κύριες δραστηριότητες του είναι η διαχείριση του καταλόγου των μελών, η διευθέτηση των τοπικών δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων , και η υποστήριξη των νέων μελών του. Το 1999 , τα μέλη του συλλόγου SWYAA συμφώνησαν να προσθέσουν στο σώμα δύο αποδέκτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως μέλη κάθε τοπικού συλλόγου συμμετεχόντων. Οι αποδέκτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εγγράφονται στον κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συμβουλίου του SWYAA και θα δέχονται και θα διαβιβάζουν τις πληροφορίες μέσω των αντίστοιχων καταλόγων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χωρών τους. Από το Σεπτέμβριο του 2000, ο σύλλογος των SWYAA πιστοποίησε την ίδρυση 40 ΑΑs σε χώρες τόσον του ανατολικού όσο και του δυτικού κόσμου.
3. Διεθνής Σύνάντηση του SWYAA
Η Διεθνής Σύνοδος του SWYAA πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1995 στο Ακαπούλκο επί του ιαπωνικού πλοίου Nippon Maru, στο Μεξικό. Η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε για δυο μέρες στο πλοίο τους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμας για να παρευρεθούν στη συνάντηση. Κατά τη σύνοδο αυτή, οι πρώην απόφοιτοι νέοι που είχαν συμμετάσχει αντάλλαξαν απόψεις για τις δραστηριότητές τους στις χώρες τους και για τις μελλοντικές τους ιδέες και προοπτικές για το πρόγραμμα SWY. Συνολικά, οι διεθνείς σύνοδοι πραγματοποιήθηκαν τρεις φορές στο Ακαπούλκο, στο Μεξικό (1995, 1997, 1999), μια φορά στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (1996), μια φορά στο Μουσκάτ, στο Ομάν (1998), μια φορά στο Cape Town, στη Νότια Αφρική (1999), και μια φορά στο Auckland, στη Νέα Ζηλανδία (2000). .
4. Διάσκεψη του Τόκυο SWYAA για τους πρώην συμμετέχοντες του SWY
Είναι μία Διάσκεψη στην οποία η Ιαπωνική Κυβέρνηση καλεί εναλλάξ κάθε δύο χρόνια από τον ανατολικό και δυτικό κόσμο αντιπροσώπους των SWYAA των χωρών που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα SWY. Με την ευκαιρία αυτή οι αντιπρόσωποι συζητούν τις τρέχουσες και μελλοντικές δραστηριότητες του SWYAA.
5. Συμφωνία
Η Συμφωνία θεσπίζει στόχους, δραστηριότητες και δομές των SWYAAs, που αποτελούν βάση και οδηγό για κάθε ΑΑ όταν αναπτύσσει τις δραστηριότητες της. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Διάσκεψης SWYAA του Τόκυο το 1996, οι αντιπρόσωποι συνέταξαν και ενέκριναν ψήφισμα με τίτλο «Η συμφωνία για τις χώρες του ανατολικού κόσμου». Στη δεύτερη Διάσκεψη SWYAA του Τόκυο το 1997, οι αντιπρόσωποι ενέκριναν τη Συμφωνία αυτή και για τις χώρες του δυτικού κόσμου. Κατά συνέπεια, οι συναντήσεις αυτές των ανατολικών και δυτικών χωρών έγιναν ένα διετές γεγονός.
6. SWY Nέα
Η ετήσια ενημερωτική έκδοση του SWY διανέμεται μια φορά το χρόνο σε όλους τους πρώην συμμετέχοντες. Το ενημερωτικό φυλλάδιο περιέχει τις δραστηριότητες των ΑΑ στις αντίστοιχες χώρες, ειδήσεις από τους πρώην συμμετέχοντες και άλλα άρθρα που έχουν σχέση με το SWY. Το 2009 σημειώθηκε η 16η έκδοση των «SWY News».
7. Κατάλογος διευθύνσεων του SWY
Κάθε χρόνο αναθεωρείται και εκδίδεται κατάλογος των μελών που συμμετείχαν σε προηγούμενα προγράμματα του SWY, και διανέμεται σε όλους τους πρώην «αποφοίτους». Στον κατάλογο περιλαμβάνονται το όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου και φαξ, η ηλεκτρονική διεύθυνση και η ενδιαφερόμενη ομάδα όλων των πρώην συμμετεχόντων.
Πριν την ίδρυση του Συλλόγου Συμμετεχόντων του Πλοίου των Νέων του Κόσμου
1. Για την ίδρυση ενός Σύλλογου συμμετεχόντων στο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYAA).
Το Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWY) που άρχισε το 1988 αριθμεί τώρα (2010) περίπου 2538 Ιάπωνες πρώην συμμετέχοντες νέους (ex-PYs) και 3.374 πρώην συμμετέχοντες νέους (ex-PYs) από 60 και πλέον άλλες χώρες του εξωτερικού. Η Ιαπωνική κυβέρνηση αναμένει ότι αυτοί οι πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα νέοι (ex-PYs) θα συμμετάσχουν στις διεθνείς δραστηριότητες ανταλλαγών και στις δραστηριότητες των νέων στην ιδιαίτερη κοινότητά τους, υπηρεσία, σχολείο και ούτω καθεξής, και ότι θα οικοδομήσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και της ιδιαίτερης χώρας τους. Στην αρχή, αυτοί οι ex-PYs συχνά είχαν μικρούς χρηματικούς πόρους ή τεχνογνωσία για το πώς θα επεκτείνουν αυτές τις δραστηριότητες. Είχαν επίσης μικρή στήριξη από το δίκτυο των οργανώσεων τους. Ωστόσο, καθώς τα προγράμματα συνεχίστηκαν, ο αυξανόμενος αριθμός των νέων που συμμετέχουν συντέλεσε ώστε όλοι μαζί να κατανοήσουν και να σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και τις δυσκολίες.
Καθώς το Πρόγραμμα του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου διεξάγεται εναλλάξ από τις χώρες του ανατολικού κόσμου (με επισκέψεις στην Ωκεανία και τη Βόρειο, Κεντρική και Νότιο Αμερική ) και από τις χώρες του δυτικού κόσμου (με επισκέψεις στη Νοτιο-δυτική Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή) κάθε δεύτερο χρόνο, δεν έχουν καθοριστεί ακριβώς οι χώρες που συμμετέχουν και οι χώρες που επισκέπτονται. Με αυτές τις μεταβλητές συνθήκες, η πρόκληση για την εγκατάσταση του δικτύου είναι σταθερή. Παρόλες, όμως, αυτές τις δυσκολίες τα μέλη συνέχισαν δραστήρια την ανταλλαγή ιδεών για το πώς θα θέσουν σε εφαρμογή ένα παγκόσμιο δίκτυο που ονομάστηκε Σύλλογος συμμετεχόντων στο Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYAA).
2. Ξεκίνησε στην Ελλάδα
Μια συνάντηση στην Ελλάδα, στον Πειραιά, όπου είχε αγκυροβολήσει το ιαπωνικό πλοίο Nippon Maru κατά τη διεξαγωγή του 6ου Προγράμματος SWY το 1994, θεωρείται ως η αφετηρία για την ίδρυση του παγκόσμιου συλλόγου. Νέοι (Ex-PYs) από την Ουγγαρία και τη Σουηδία που είχαν προηγουμένως συμμετάσχει στο 4ο Πρόγραμμα SWY ήρθαν σε επαφή με ορισμένους Ex-PYs στην Ιαπωνία και έκαναν συγκέντρωση επί του πλοίου. Λόγω ανεπαρκούς προετοιμασίας, έλλειψης χρημάτων και πληροφόρησης, ο αριθμός των ex-PYs που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή ήταν μικρός. Αν και δεν επέτυχαν να δημιουργήσουν ένα δίκτυο, η προσπάθειά τους θεωρήθηκε ως το πρώτο βήμα για τη μελλοντική τους εξέλιξη. Η συνάντηση κατέδειξε τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα SWY και επέσυρε την προσοχή και τις προσδοκίες τόσο του Διευθύνοντος του 6ο SWY όσο και άλλων ατόμων που έδειξαν ενδιαφέρον για τις δυνατότητες περαιτέρω δραστηριοτήτων που θα οργανώνονταν από τους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου.
3. Η πρώτη Διεθνής Σύνοδος SWYAA
Στις 2 και 3 Μαρτίου του 1995, κατά τη διεξαγωγή του 7ου Προγράμματος SWY, πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Σύνάντηση SWYAA για τις χώρες του ανατολικού κόσμου ως η πρώτη επίσημη διεθνής σύνοδος επί του Ιαπωνικού Πλοίου Maru , ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ακαπούλκο, στο Μεξικό.
Η Ιαπωνική κυβέρνηση απέστειλε τον κύριο Toshihiro Tomooka, που ήταν ο εθνικός επικεφαλής του 5ου SWY, για να διευθύνει τη σύνοδο. Πρώην συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (Ex-PYs) από το Μεξικό και από άλλες χώρες έλαβαν μέρος στη σύνοδο και έμειναν ευχαριστημένοι. Πρώτον, συζήτησαν πώς θα δημιουργούσαν ένα σύλλογο Συμμετεχόντων για να υποστηρίξουν τις τοπικές τους δραστηριότητες, και πώς θα μπορούσαν να αναπτύξουν και περαιτέρω αυτές τις δραστηριότητες. ‘Επειτα συζήτησαν με ποιο τρόπο θα ενισχύσουν τις διασυνδέσεις με την κάθε χώρα και πως θα καταρτίσουν ένα διεθνές δίκτυο. Τελικά συμφώνησαν να εγκρίνουν πρόταση για μελλοντικές δραστηριότητες. Το γεγονός αυτό σημείωσε την πρώτη φάση οργάνωσης του SWYAA.
4. Η ίδρυση του Συλλόγου των Συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου
Οι πρώην συμμετέχοντες του 3ου και του 5ου προγράμματος οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη διεθνή Σύνοδο συνάντησαν τους συμμετέχοντες νέους της 7ου προγράμματος του SWY και κατέστρωσαν ένα σχέδιο για την οργάνωση του συλλόγου των συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου (SWYAA). Μετά από προσεκτικές και δραστήριες συζητήσεις, αποφάσισαν να εκλέξουν τρεις εκπροσώπους από κάθε χώρα. Ο βασικός τους ρόλος ήταν να ιδρύσουν σύλλογο στην πατρίδα τους και να εγκαταστήσουν ένα σύστημα συνεργασίας ανάμεσα στην Ιαπωνία και τις άλλες χώρες. Χάρη στην επιτυχία αυτής της συνόδου, ο πρώτος σύλλογος SWYAA εγκαθιδρύθηκε στον Ecuador (Ισημερινό) και ακολούθησε η ίδρυση συλλόγων συμμετεχόντων σε άλλες χώρες.
5. Η Διάσκεψη του Τόκυο για τους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα SWY
Με σκοπό την επέκταση των τοπικών δραστηριοτήτων σε κάθε χώρα σε δραστηριότητες που βασίζονται σε διεθνές δίκτυο, η Διάσκεψη του Τόκυο για τους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα SWY πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις 16 ως τις 21 Ιανουαρίου 1996. Η Ιαπωνική Κυβέρνηση κάλεσε 14 εκπροσώπους από 13 χώρες , και μαζί με τα μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Ανταλλαγής Νέων (ΙΥΕΟ) της Ιαπωνίας, οι εκπρόσωποι ανέπτυξαν ζωηρές συζητήσεις για μελλοντικές δραστηριότητες. Μια συμφωνία συντάχθηκε και υπογράφηκε από όλα τα μέλη της Διάσκεψης. Από τότε, η Διάσκεψη αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο με εναλλαγή των προσκεκλημένων χωρών κάθε δεύτερη χρονιά ανάμεσα στις χώρες του ανατολικού και του δυτικού κόσμου.
6. Η οργάνωση των πρώην συμμετεχόντων στο πρόγραμμα SWY (των χωρών του Δυτικού κόσμου)
Κατά τη διάρκεια του 8ου Προγράμματος SWY, μετά από τη σύνοδο των χωρών του ανατολικού κόσμου, η Διεθνής Σύνοδος SWYAA για τις χώρες του δυτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πάνω στο Ιαπωνικό πλοίο Maru, από τις 1 ως τις 2 Μαρτίου 1996. Στη σύνοδο αυτή έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις δραστηριότητες των χωρών του ανατολικού κόσμου. Από τις 16 ως τις 21 Ιανουαρίου 1997 πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη του Τόκυο για τους πρώην συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα SWY των χωρών του δυτικού κόσμου, και οι εκπρόσωποι – μέλη της Διάσκεψης είχαν έντονες συζητήσεις για το πώς θα καταρτίσουν μια Συμφωνία SWYAA για τις χώρες του δυτικού κόσμου.
7. Η οργάνωση του Δικτύου SWYAA
Καθώς οι σύλλογοι των SWYAA οργανώνονταν σταδιακά, η Διάσκεψη του Τόκυο και η Διεθνής Σύνοδος SWYAA έγιναν διετείς εκδηλώσεις. Κάθε εκδήλωση έλαβε χώρα εναλλακτικά σε μια από τις χώρες του ανατολικού ή του δυτικού κόσμου. Το 2000, η 7η Διεθνής Σύνοδος φιλοξενήθηκε στη Νέα Ζηλανδία όταν το Πλοίο του 13ου SWY Προγράμματος επισκέπτονταν τη χώρα. Το 2001, η 7η Διάσκεψη του Τόκυο πραγματοποιήθηκε πάνω στο Πλοίο Nippon Maru κατά τη διάρκεια του 14ου Προγράμματος SWY, κατά την τελευταία διαδρομή της κρουαζιέρας από την Σιγκαπούρη προς το Τόκυο, και ολοκλήρωσε τη διάσκεψη στο Τόκυο.
Κατά τη διάσκεψη αυτή, οι απεσταλμένοι εκπρόσωποι συνέταξαν για τους μελλοντικούς συμμετέχοντες το Εγχειρίδιο Προετοιμασίας των Συμμετεχόντων Νέων, συζήτησαν το θέμα του homestay (όπου οι συμμετέχοντες φιλοξενούνται από τοπικές οικογένειες) και την ανάπτυξη του Δικτύου μέσω του Διαδικτύου και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ατομικές δραστηριότητες.
Σύλλογος των Συμμετεχόντων του προγράμματος Πλοίο για τους Νέους του Κόσμου και δραστηριότητες μετά τη λήξη του Προγράμματος.
1. SWYAA
SWYΑΑ είναι η γενική (περιεκτική) ονομασία που περιλαμβάνει όλους τους συλλόγους των SWY. Ο SWYΑΑ ιδρύθηκε από τους πρώην συμμετέχοντες στο πρόγραμμα (ex-PYs) σε κάθε χώρα συμμετοχής προκειμένου να στηρίξει και να συνεχίσει το πνεύμα της διεθνούς συνεργασίας που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος SWY. Στο σύλλογο αυτό θα ανήκετε μετά τη λήξη του προγράμματος SWY, προκειμένου να ενταχθείτε στη μεγαλύτερη «οικογένεια» των SWY, και να διατηρήσετε σταθερό το παγκόσμιο δίκτυο των νέων που συμμετέχουν σε όλα τα προγράμματα σ’ολο τον κόσμο.
2. Στόχοι
Οι στόχοι του SWYΑΑ είναι :
(1) Η παροχή μέσων επικοινωνίας στους πρώην και τους εκάστοτε συμμετέχοντες του Πλοίου για τους Νέους του Κόσμου
(2) Η παροχή μέσων επικοινωνίας μεταξύ των μελών του Συλλόγου των Συμμετεχόντων και του Γραφείου του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιαπωνικής Κυβέρνησης. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της επικοινωνίας με τη Διεθνή Οργάνωση Ανταλλαγής Νέων της Ιαπωνίας (ΙΥΕΟ) και του Ιαπωνικού Συλλόγου Συμμετεχόντων του Προγράμματος SWY.
(3) Η παροχή πληροφόρησης και η ανάπτυξη εσωτερικών και διεθνών δικτύων συμπεριλαμβανομένου του δικτύου νέων που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα SWY
(4) Η οργάνωση δραστηριοτήτων τοπικά και διεθνώς μετά τη λήξη του προγράμματος
3. Δομή
Η βασική οργανωτική δομή του SWYAA είναι :
– Κυρίως υπεύθυνος (Άτομο – κλειδί) (1 άτομο)
– Αναπληρωματικός υπεύθυνος «άτομο –κλειδί» (1 ή 2 άτομα)
– Αποδέκτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καταχωρείται στον κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Συμβουλίου του SWYAA (2 άτομα)
– Αντιπρόσωπος δέσμης (1 άτομο κατά δέσμη) – αποφασίζεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος
– Αναπληρωματικός εκπρόσωπος δέσμης (1 ή 2 άτομα κατά δέσμη) – αποφασίζεται κατά τη διάρκεια του προγράμματος
4. Δραστηριότητες μετά τη λήξη του προγράμματος
Παραδείγματα δραστηριοτήτων μετά τη λήξη του προγράμματος είναι :
– εθελοντικές εργασίες
– οργάνωση διεθνών προγραμμάτων για την ανταλλαγή νέων
– προώθηση του SWY
– ανάμιξη στην επιλογή των μελλοντικών συμμετεχόντων
– προσανατολισμός των μελλοντικών συμμετεχόντων στο πρόγραμμα SWY
– οργάνωση των συνόδων του SWY
– προώθηση των διεθνών συνεννοήσεων (συμφωνιών)
– εισαγωγή του Ιαπωνικού πολιτισμού (της γιαπωνέζικης κουλτούρας) στην κοινωνία σου
– αλληλεπίδραση της Ιαπωνικής κοινότητας στη χώρα σου, κλπ.
πηγή: www.swyaa.org